Elektrische step: dé vervanger voor de snorscooter in Amsterdam
Apr 22, 2019

De elektrische step is dé ideale plaatsvervanger voor de snorscooter in onze hoofdstad. De straten van Amsterdam worden overspoeld door scooters en snorscooters. Met de komst van de elektrische step lijkt daar verandering in te komen. In vergelijking met de snorscooter kennen deze e-steps namelijk behoorlijk wat meer voordelen. Dit groene vervoersmiddel kent namelijk geen schadelijke uitstoot van CO2, is praktisch in gebruik en voordeliger. Nog een prettige bijkomstigheid, op een elektrische step hoef je geen helm te dragen. Mede daardoor verkiezen steeds meer mensen de e-step boven de snorscooter. Waarom de elektrische step de vervanger is voor de snorscooter in Amsterdam? We hebben een aantal goede redenen voor je op een rij gezet.

Snel en voordelig met de elektrische step door Amsterdam 

Amsterdam is natuurlijk dé uitgelezen stad voor een heerlijke tour. De elektrische step maakt dat vanaf nu een stuk eenvoudiger, sneller en voordeliger. Niet alleen toeristen maken hier dankbaar gebruik van, maar ook steeds meer Amsterdammers maken gebruik van een e-step in plaats van een snorscooter. Je bereikt elke gewenste plaats van bestemming in de binnenstad op een snelle en trendy manier. Hierbij kun je denken aan een stadstour, maar ook om de werkplek te bereiken in de toch al krappe binnenstad worden e-steps veel gebruikt.

Daarnaast heeft een elektrische step geen brandstof nodig dus ben je ook nog eens voordeliger uit. Het opladen van een step met elektromotor kost slechts € 0,50, Daarvoor heeft de accu voldoende actieradius om een flink aantal kilometers af te kunnen leggen. Anders dan met de snorscooter, neem je de elektrische step ook nog eens makkelijk met je mee in het openbaar vervoer zoals de tram. Sommige steps zijn zelfs opvouwbaar en handig mee te nemen in een daarvoor bestemde opbergtas. Doordat er ook in Amsterdam steeds meer oplaadpunten voor e-steps worden gerealiseerd, hoef jij je nooit zorgen te maken om een lege accu.

Zonder helm door de binnenstad met een elektrische step

Waar je met een snorscooter tegenwoordig verplicht bent tot het dragen van een helm, is dat met een elektrische step niet nodig. Dat is ook één van de redenen waarom de e-step dé ideale vervanger is voor de snorscooter in Amsterdam. Reizen van A naar B is op deze manier een stuk leuker en bovendien meer trendy. Omdat jij op een elektrische step geen helm hoeft te dragen, hoef je deze dus ook niet met je mee te nemen. 

En in het zomerseizoen is het vooral heel aangenaam als je haren vrij in de wind kunnen wapperen terwijl je per e-step door Amsterdam rijdt. Een elektrische step is licht van gewicht en neemt daarbij weinig ruimte in beslag. Bergingen en stallingen zijn zeker in Amsterdam schaars. In tegenstelling tot een snorscooter, neem je een elektrische step makkelijk mee naar binnen. Je hoeft dus geen dure stalling te huren voor je scooter, waardoor je aanzienlijk kunt besparen op je onvoorziene uitgaven.

Al deze voordelen op een rij maken de elektrische step dé ideale vervanger voor de snorscooter in Amsterdam. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat deze trendy e-steps het straatbeeld steeds meer overnemen. Met dit milieubewuste vervoersmiddel ben je niet alleen lief voor onze leefomgeving, maar natuurlijk ook voor je eigen portemonnee.

Helaas is de elektrische step op dit moment nog niet legaal toegestaan op de openbare wegen in Nederland. In een andere blog hebben we precies omschreven waar een elektrische step nu aan moet voldoen om de openbare weg op te mogen. 

Bekijk hier ons complete aanbod met elektrische steps.

Als eerste weten wanneer elektrische steps legaal de weg op mogen?

Officieel is het in Nederland nog niet legaal om met je elektrische step de openbare weg op te gaan. Dit lijkt echter slechts een kwestie van tijd. Wil je een seintje krijgen als er meer bekend is omtrent de regelgeving? Laat hieronder dan je gegevens achter.

* verplichte velden