Apr 10, 2019

Als je overweegt om een elektrische step aan te schaffen, wil je natuurlijk wel weten wat het kost om de accu op te laden. Goed nieuws, want deze groene steps zijn niet alleen milieuvriendelijk maar ook nog eens voordelig in gebruik. Uiteraard zijn de gemiddelde kosten die je kwijt bent aan het opladen wel afhankelijk van het vermogen van de accu. Zo zal het opladen van een zwaardere accu iets meer kosten dan wanneer je een accu met een medium vermogen kiest. Al met al zijn deze verschillen verwaarloosbaar. Het opladen van een e-step blijft vele malen goedkoper dan wanneer je gebruik maakt van de auto of het openbaar vervoer. Daarnaast hebben de accu’s een prima actieradius waardoor het afleggen van langere afstanden geen problemen vormt.

 

Het opladen van de elektrische step doe je vervolgens eenvoudig via een stopcontact. Daarnaast komen er ook steeds meer oplaadpunten voor de elektrische step. Zo kun je jouw e-step ook onderweg makkelijk bij of opladen. Als we naar de prijs van een oplaadbeurt voor de elektrische step kijken, komen we op een gemiddelde van ongeveer 0,50 cent. Voor dit bedrag is je accu vol en kun je weer een behoorlijk aantal kilometers afleggen. Als we uitgaan van dit bedrag, dan zou dat betekenen dat rijden op een elektrische step je slechts 1,2 cent per gereden kilometer kost. Deze lage kosten is één van de redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een e-bike. Niet alleen voor korte afstanden, maar zeker ook voor de meer uitgebreide routes.

Goedkoop een elektrische step accu opladen

Of je nu een elektrische step met zadel, of een inklapbare e-step kiest, het opladen van dit vervoermiddel blijft goedkoop. Daarnaast is de accu binnen afzienbare tijd opgeladen. Handig als je de accu onderweg even bij wilt laden bij een oplaadpunt. De batterij van een elektrische step is daarbij bijzonder sterk. Ze kunnen tot wel 500 keer opgeladen worden zonder dat ze inleveren aan kracht. Uiteraard kun je ook na dit aantal gewoon gebruik blijven maken van de accu. De actieradius zal naarmate de step intensief wordt gebruikt logischerwijs wel iets afnemen.

Dit is overigens ook afhankelijk van externe factoren. Als je regelmatig te maken hebt met hobbelige ondergronden, of als de elektrische step maximaal wordt belast, zul je de accu vaker op moeten laden. Je zult de 500 oplaadbeurten dan sneller bereiken waardoor de afstand die je met de e-step accu af kunt leggen ook langzaam verminderen. Maar, na verloop van jaren is een nieuwe accu natuurlijk een goede investering. Mede door de besparing die het gebruik van een elektrische step je op heeft geleverd.

De kosten voor het opladen van een e-step accu

De prijs voor het opladen van een e-step accu is dus nagenoeg verwaarloosbaar. Zeker als je dit vergelijkt met andere vervoersmiddelen zoals bijvoorbeeld de auto of het openbaar vervoer. Per oplaadbeurt ben je gemiddeld 0,50 cent kwijt. Dit is slechts een gemiddelde. Er zijn elektrische step accu’s waarbij de prijs per oplading nog lager ligt. Daarnaast is het rijden op een elektrische step natuurlijk ook gewoon heel leuk om te doen. Het geeft je alle vrijheid en je bent ook nog eens duurzaam en verantwoord bezig.