Een elektrische step is het perfecte vervoersmiddel om korte afstanden mee af te leggen. Vooral voor het zogenaamde ‘last mile vervoer’ worden ze veel gebruikt. Met een elektrische step ga je bijvoorbeeld razendsnel van je huis naar het station en vervolgens weer vanaf het station door naar je werk. Veel steps zijn bovendien inklapbaar waardoor je ze eenvoudig meeneemt in het openbaar vervoer. De populaire Xiaomi M365 en de Xiaomi M365 pro zijn hieronder uitgelicht. Ons totale aanbod is te vinden in onze elektrische step shop.

Eenvoudig in gebruik

Een ander voordeel aan de elektrische steps is de eenvoud waarmee ze gebruikt worden. Je stapt simpelweg op de step, stept één of twee keer en vervolgens ben je klaar om te gaan. De elektronische motor van de steps, zorgt ervoor dat je binnen no time een lekker tempo te pakken hebt. De meeste elektrische steps kunnen een snelheid bereiken van 25 tot 30 kilometer per uur. En als dat nog niet genoeg is, rijd je met een elektrische step ook nog eens milieuvriendelijk. Er komen geen enkele afvalstoffen vrij bij het rijden op een step.

 

De accu en de actieradius

Met een volle accu kun je behoorlijk wat kilometers afleggen, in de praktijk is de actieradius van een elektrische step altijd voldoende voor het zogenaamde last mile vervoer waarover we eerder al spraken. Het opladen van de accu duurt vervolgens zo’n 4 tot 5 uur als je de batterij volledig van 0 procent naar 100 procent wilt opladen. Je kunt de elektrische steps simpelweg via een stopcontact opladen. De prijs die je kwijt bent aan het opladen van de elektrische step is verwaarloosbaar. Gemiddeld gezien kost elke laadbeurt zo’n 50 eurocent aan stroom.

 

Wendbaar en flexibel

Eenmaal onderweg merk je direct hoe wendbaar je bent op de step. Een elektrische step stuurt heerlijk, je remt op een natuurlijke manier af en de vering zorgt ervoor dat oneffenheden in de weg niet hinderlijk zijn. Zo kun je zonder zorgen door de stad navigeren. De meest populaire steps zijn de Xiaomi M365 en de Segway Ninebot ES1.

Daarnaast zijn er verschillende onderdelen en accessoires waarmee je jouw rit net iets aangenamer kunt maken. Om ervoor te zorgen dat je nooit met een lekke band langs de weg komt te staan, kun je bijvoorbeeld kiezen voor volrubberen banden. Neem je de elektrische step vaak mee op reis, dan is de draagtas misschien wel perfect voor jou!